Elk kind, elke jongeren en ja ook elke volwassenen loopt wel eens vast en komen hierdoor niet lekker in hun vel te zitten.

Vaak komen we met een hoop geworstel er wel weer doorheen. Maar als dit je nou gewoon weg niet lukt. En blijkt dat dat geploeter helemaal niet zo nodig is. 

Vaak wanneer je te lang spanning en stress ervaart dan ga je dat merken aan je gedrag. Moeilijk en lastig gedrag. Maar je kunt ook vaak teruggetrokken zijn 

Wat kun jij als ouder doen voor je kind?

Ga in gesprek met je kind/ jongeren.

Luister tijdens dit gesprek eens echt naar wat je kind/ jongeren zegt en vraag door. Probeer niet teveel adviezen te geven, of in te vullen voor de ander, maar luister zonder oordeel.

Erken het probleem. Wees oprecht geïnteresseerd en nieuwsgierig. Je zult ervan staan te kijken wat je kind/ jongeren je allemaal kan vertellen.

Bouw rustmomenten in.

Gedurende een dag krijgt een kind/ jongeren veel prikkels binnen.

Zorg ervoor dat er in de loop van de dag 'niks-momentjes' plaatsvinden.

Korte momentjes waarop je kind/ jongeren even niks moet.

Doe als ouder ook gerust even mee; zoek een rustig plekje en ga daar samen even stil zitten. Samen wat drinken en gewoon even zitten kan natuurlijk ook!

Zorg voor voldoende beweging voor je kind/ jongeren.

Maak bijvoorbeeld samen een wandeling, bij voorkeur in de natuur.

Stoei regelmatig samen, of dans een keer lekker gek door de kamer.

Door te bewegen, maakt je kind weer contact met zijn of haar lijf. Daardoor wordt het hoofd vaak ook rustiger.

 

Wat kan ik voor jullie betekenen?

Op een luchtige manier neem ik de stress serieus. Ik wil graag samen kijken naar hoe om te gaan met stressvolle situaties. En hoe kan ik mij beter inleven in andere. Hoe ik op deze manier meer rust in hoofd en lijf krijg. Het gaat niet om het overwinnen van de stress maar kijken wat de oorzaak is en hoe we dat kunnen gaan oplossen. 

Binnen deze coaching bestaat de mogelijkheid om in de buitenlucht het paard in te zetten als extra dimensie bij de coaching. Zij laten precies zien wat er echt speelt. Je groot houden kan niet. Een paard oordeelt niet. En geeft rust af. 

Ben je nieuwsgierig geworden? Ik zeg goed bezig! 

Stuur mij een mail met jouw (hulp) vraag en waar jouw kind/ jongeren tegenaan loopt. En dan kunnen wij samen verkennen of de coaching aansluit bij de situatie en de wensen.