Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn persoonlijke pagina! 

Mijn naam is Marisca de Graaf.

Geboren in 1982 en moeder van 2 hele leuke zoons ( 2010- 2016). 

Verder heb ik een hondje ( Gioia)  en een paard ( Comtesse).

Ik ben ondernemend en ook ben ik graag creatief bezig. 

Van kinds af aan ben ik enorm begaan met mensen. Onbewust gaf ik op heel jonge leeftijd al adviezen waardoor anderen zich beter gingen voelen. Ik merkte dat ik het meest gelukkig werd als ik onder de mensen was en iets voor hen kon betekenen. 

Het is niet toevallig dat ik veel plezier had aan mijn werk in de horeca, waarbij je natuurlijk veel contact hebt met anderen. Ik ben een hele lange tijd werkzaam geweest tijdens mijn studie bij hotel Haarlem Zuid ( https://www.valkexclusief.nl/hotels/hotel-haarlem/ ) 

Ook werkte ik jarenlang bij verschillende grote GGZ-instellingen denk hierbij aan Parnassia Bavogroep ( https://www.parnassiagroep.nl/ ), Lijn5  ( https://www.levvel5.nl/ ), Kenter Jeugdzorg (https://kenterjeugdhulp.nl/) en Wijzijnbroer! (https://www.wijzijnbroer.nl/) door de vele gesprekken met Mike van der Velde kwam ik er achter dat ik mijn positie aan de achterkant van een organisatie heel graag wilde omzetten naar de voorkant. Om zo meer voor de jeugd te kunnen betekenen. 

Meer vanuit het gevoel, persoonlijke benadering en verbinding dan vanuit een boekje en lopende band werk. Misschien eigenlijke wel een beetje out of the box denken omdat gewoon niet iedereen hetzelfde is en hoeft te zijn. 

Als moeder zijnde ben ik ook in een bepaald traject terecht gekomen met mijn kind. Alles was heel erg gekaderd. En er was weinig ruimte om eens buiten de lijntje te kijken. Ik kreeg hierdoor zoveel vragen maar bijna geen antwoorden. 4 + 2= 6 maar 3+3 ook. Het is maar net hoe je dingen bekijkt. 

Door deze ervaring kreeg ik nog meer het gevoel dat het anders zou moeten kunnen.

Ik vind het heerlijk om een tijdje mee te lopen met een kind/ jongeren. En betrokken te worden in zijn/ haar belevingswereld. Van nature maak ik makkelijk contact en geef ik mensen een veilig gevoel. 

Na deze ervaringen ben ik op zoek gegaan naar een opleiding welke er bij mij past. De opleiding bij https://www.sonneveltopleidingen.nl/  bleek een schot in de roos te zijn!

De oplossingsgerichte aanpak sprak mij enorm aan. De opleiding is erop gericht om doelbewust te coachen. En door de deskundigheid van Bianca Blom voelde ik mij als een vis in het water. ( https://biancablom.nl/)

Met de ervaring welke ik al had vanuit mijn werkervaring wist ik gelijk hier wil ik mijn mee verder! 

Na het behalen van mijn diploma ben ik hier mee aan de slag gegaan. 

De kwaliteiten welke mijn ouders/ jongeren benoemen zijn; 

recht voor zijn raap, no nonsens, meelevend, spontaan en warm.

Ook vind ik humor een belangrijk iets. Niet omdat elke situatie even grappig is maar het vaak wel relativeert het haalt op een positieve manier kracht bij mensen naar boven.  

In mijn gesprekken luister ik zonder te oordelen, analyseer ik goed wat jij vertelt en kan ik zodoende snel inzien waar het “probleem” vandaan komt. Ik zorg ervoor dat jij weer grip krijgt op jouw situatie, of dat nou om iets persoonlijks gaat of om jouw relatie met anderen. Vaak is het "probleemgedrag" helemaal niet de oorzaak van een gedrag. Maar ligt er dikwijls iets voor. Wat wordt gecompenseerd met het "probleem" gedrag.   

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Of wil je meer weten? Ben je woonachtig in de regio Kennemerland, Haarlemmermeer neem dan vrijblijvend Contact met mij op! 

Lees hier de Ervaringen van mijn jongeren

Ook heb ik aan een mooi traject mee mogen werken van het https://www.sghaarlem.nl/ in Haarlem. 

Binnen dit traject werd gekeken wat de afgelopen corona periode heeft betekend voor jongeren. 

Mijn onderdeel van dit traject is te bekijken op mijn instagram pagina. 

https://www.instagram.com/tv/CU5q_3vKAGa/?utm_medium=copy_link