Werkwijze

Ieder coachtraject is anders, want ieder mens is uniek.

Jouw wensen en behoeftes staan voorop bij het uitstippelen van de ideale werkwijze en de inhoud van de coachsessies. Het is mijn overtuiging dat een coachtraject de meeste kans van slagen heeft wanneer er vertrouwen is tussen alle betrokken partijen.

Aanmelden voor coaching kan op eigen initiatief; er is geen doorverwijzing van de (huis)arts nodig.

Natuurlijk houd ik mij in deze periode aan de coronamaatregelen. Het kan dus voorkomen dat door gezondheidsklachten bij mij of in jullie gezin de afspraken online of per telefoon gedaan worden. Samen bekijken we wat de mogelijkheden zijn. 

 

 1. Aanmelding

De eerste stap is gezet! Je hebt je telefonisch of via email aangemeld voor een coachtraject bij jongerencoach Marisca de Graaf. 

Zodra ik de aanmelding ontvangen heb, voer ik eerst telefonisch een gratis kennismakingsgesprek met de jongeren/ ouders.

We bespreken de hulpvraag en kijken of we bij elkaar passen. Als dat het geval is, gaan we daarna zo snel mogelijk aan de slag.

Vervolgens wordt er een intakegesprek ingepland waarbij zowel het kind/ jongeren als de ouders bij aanwezig zijn.   

 

 1. Intake

Onze samenwerking begint met een intakegesprek van ongeveer anderhalf uur. Het liefst doen we dit bij jou thuis, omdat dit in de vertrouwde omgeving is. Mocht je dit liever niet willen kunnen we altijd kijken naar andere mogelijkheden. In dit gesprek gaan we uitgebreid kijken wat de hulpvraag is en wat jullie wensen en verwachtingen zijn van de coaching. 

Iedereen wil iets bijdragen aan de wereld en doen waar hij/zij gelukkig van wordt. Maar jeetje, wat is het moeilijk om erachter te komen wat je echt leuk vindt. Zeker in de huidige samenleving waarin er zoveel indrukken en mogelijkheden zijn. Er is zoveel te kiezen! 

Een ander belangrijk onderdeel is erachter komen waar je goed in bent. Vaak gaat dit hand in hand met dingen die je interessant vindt. Ieder mens heeft zijn/haar eigen kwaliteiten om iets bij te dragen aan de wereld. Hoe heerlijk is het om samen met je coach uit te vinden wat dit is? Dan kun jij vol zelfvertrouwen en met een duidelijke richting de wereld verder gaan ontdekken!

Jij en ik gaan eerst in gesprek en later zullen je ouders aansluiten.

Als het kan, is het van meerwaarde wanneer beide ouders meedoen aan het intakegesprek.

We plannen samen de afspraken in. Ik bekijk de frequentie en de locatie en ook het aantal gesprekken. Dit is ook afhankelijk van de behoefte van het kind/ jongeren en de hulpvraag.

  Het coachtraject kan van start gaan als beide gezagsdragers en/of de jongere akkoord gaan.

  Na de drie à vier coachgesprekken plannen we een tussentijdsgesprek. Hier zijn alleen de ouders bij aanwezig.

  Dit gesprek is bedoeld om te kijken wat de coaching al gebracht heeft en welke wensen er eventueel nog zijn. 

  Gemiddeld zijn zes coachgesprekken genoeg om weer positief zelf verder te kunnen.

  Soms is overleg met school wenselijk. Vanzelfsprekend gaat dit in overleg.

  Zit je als ouder echt met je handen in het haar? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen. Ik ben altijd bereid te luisteren, mee te denken en suggesties te doen. Ook wanneer je nog niet zeker bent of coaching de juiste keuze is.

  1. Afronding

  Over het algemeen geven jongeren heel goed zelf aan wanneer de coaching kan worden afgerond. Meestal betekent dit dat het doel (de hulpvraag) bereikt is. We beëindigen het coachtraject met een kort eindgesprek.

  1. Beroepscode


  Ik volg de ethische beroepscode en houd mij aan de geheimhoudingsplicht, zoals die ook staat omschreven in mijn Algemene voorwaarden.

  Geheim betekent voor mij niet stiekem, maar veilig. Dat betekent dat ik alleen informatie uitwissel met andere betrokkenen met medeweten en toestemming van ouders en van jongeren vanaf 16 jaar. Maar soms zijn er signalen dat de veiligheid van jou en/of je ouders in gevaar zijn. In dat geval heb ik een meldplicht (familie, school, huisarts). Uiteraard zal ik dit eerst met jou en je ouders bespreken.

  Wil meer informatie? Of een keer sparren? 

  Neem dan contact met mij op d.m.v. het invullen van het Contact formulier of bel naar +31655555600 

  Mocht je het lastig vinden om contact op te nemen...je mag mij altijd een whats app bericht sturen dan neem ik contact met je op. 

   

   

  Nu is je kans!!

  25 procent korting op een nieuw coaching traject

  € 390,00 € 290,00
  Nu is je kans!!

  25 procent korting op een nieuw coaching traject

  € 390,00 € 290,00

  Coaching traject met 25 % korting! 

  Vanaf 1 Oktober tm 31 December kunt u op een laagdrempelige manier kennis maken met deze investering in jezelf of je gezin. 

  Dit traject bestaat uit; 

  • Intake gesprek
  • 1 op 1 coaching
  • 5 gesprekken van een uur 
  • Een tussenevaluatie van 30 minuten
  • Een eindvaluatie van 30 minuten
  • Tussendoor de gelegenheid tot vragen te stellen via Whatsapp.                                                                           

  Wil je meer informatie neem dan contact met ons op +31655555600